Kunstuitleen

Kunstuitleen voor bedrijven

Op mijn exposities kochten enkele ondernemers werken om op te hangen in hun kantoren, waar ik heel trots op ben. Maar ik merk dat er ook steeds ondernemers zijn die een aankoop een grote stap vinden. Daarom heb ik besloten om mijn werken ook te huur aan te bieden voor bedrijven. Kunstuitleen is een mooie opportuniteit voor bedrijven. 


Kunst zorgt voor inspiratie en creativiteit op de werkvloer.

Het nieuwe werken na de lockdowns legt de nadruk op creatieve ontmoetingsruimtes. En dan kan kunst een toegevoegde waarde brengen. Het creëert een goede sfeer en fijne uitstraling voor medewerkers, maar ook voor bezoekers. Maar je kan de kunstwerken uiteraard ook tentoonstellen in de lobby, vergaderzalen en kantoren. 

Moderne kunst geeft je bedrijf een stijlvol imago en tilt je brand naar een hoger niveau. Mijn missie is om de natuur weer dichter bij de mens te brengen. En dan specifiek de natuurelementen die moeilijker vatbaar zijn,  zoals het onderwaterleven in woeste zee. Door mijn kunstwerken te verhuren kan ik nu ook  inspireren op de werkvloer. 

En door de kunstwerken regelmatig te vervangen door nieuwe werken krijg zeer levendige sfeer op de werkvloer. Net als het veranderende leven in de natuur. 


kunstuitleen voor bedrijven - Marilyn De Smet Art


Waarom bedrijven kunst lenen?

  • Kunstuitleen is uiteraard veel goedkoper dan kunst aankopen. Je moet niet onmiddellijk een grote investering doen.
  • Kunst huren in België is volledig fiscaal aftrekbaar voor bedrijven. 
  • Door kunst te huren steun je een kunstenaar. Mecenaat blijft belangrijk in de kunstwereld.


Kunstuitleen: persoonlijke service

Twijfel je over welke werken je waar wil hangen in jouw bedrijf? Dan kom ik met veel plezier eens kennismaken. En ik ontvang je uiteraard eens in mijn atelier in Leuven om de werken te bekijken. Zo kunnen we samen bekijken hoe we je ruimte iets extra’s kunnen geven. We kiezen samen het geschikte kunstwerk voor de juiste ruimte. Ook het ophangen en wisselen van mijn kunstwerken doe ik steeds persoonlijk.


Kunstuitleen voor bedrijven in België - Marilyn De Smet Art


Kunstuitleen België

Ik werk samen met bedrijven in heel België. Het is dus geen probleem als je bedrijf in Gent, Antwerpen, Brussel of Hasselt gevestigd is. Ik kom met veel plezier regelmatig nieuwe kunstwerken brengen en de andere weer ophalen. 


Wat kost kunst huren?

De prijs voor het huren van een kunstwerk is meestal een percentage tussen de 1,5 en de 5% van de aankoopprijs. Dit bedrag  betaal je maandelijks. Het percentage wordt beïnvloed door verschillende factoren:

  • De looptijd van het contract

  • Hoe vaak worden de werken gewisseld tijdens de looptijd.

  • Duurdere werken hebben vaak een lager percentage. 

  • Zit er reeds een verzekering in de prijs verrekend?


Persoonlijk verhuur ik aan een tarief van 3% en een minimum looptijd van 1 jaar. In dat jaar kom ik na 6 maanden de werken vervangen door nieuwe werken.

Dat wil zeggen dat een werk met een aankoopprijs van 1000 euro, verhuurd wordt aan 30 euro/maand exclusief btw.

Soms raken mensen gehecht aan een werk. In dat geval kan je het kunstwerk uiteraard komen, en wordt de huurprijs afgetrokken van de aankoopprijs.


Moet ik de kunstwerken verzekeren?

Dat moet niet, maar het kan. Misschien heb je reeds een verzekering die de hele inboedel inclusief de werken dekt tegen schade. Wil je toch geen risico’s nemen, dan bieden we een full omnium verzekering aan tegen 0,5% van de kostprijs van het kunstwerk per maand. Maar het is dus zeker geen verplichting. 


Transport en installatie van de geleende kunstwerken:

We bekijken steeds op voorhand hoe we de werken kunnen ophangen of tentoonstellen. Ik kom dan persoonlijk de werken brengen of wisselen en installeren. Bij een huurbedrag hoger dan 100 euro/maand is dit volledig kosteloos. Indien het huurbedrag kleiner is dan 100 euro, vraag ik een transport, installatie of wisseltarief van 150 euro ongeacht waar in België. Kunstuitleen voor kantoren - Marilyn De Smet Art

Kunstuitleen

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x