About Mary

About Mary

Verwondering en verwarring opwekken met de natuurelementen water en lucht.

Dàt is wat Marilyn De Smet (°1984) met haar collectiebeelden laat zien.

Ze legt woeste wateren stil en laat subtiele schakeringen spreken.

Haar werk ontstaat vanuit een fascinatie voor de zee; de rode draad in alles wat ze doet. Deze passie trok haar uit haar comfortzone en zorgde ervoor dat ze zich ontplooide tot een beeldende kunstenaar met fotografie als medium.

Aanvullend geniet ze van een synergie tussen de verschillende leden van het collectief in Batiment A. Dit is een bottom-up samenwerking van kunstenaars en makers gevestigd in Leuven.

Intuïtief maakt ze beelden die de kracht van de natuur overbrengen in één shot. Het beeld voert je mee naar een moment dat met het blote oog niet te vatten valt. Een fractie die er een seconde later weer heel anders uitziet.

Door haar beelden te abstraheren, laat ze natuurelementen op een andere manier zien dan we gewend zijn. Zo vervaagt de grens tussen water en lucht waardoor de kijker gedwongen wordt na te denken over wat hij nu precies ziet. 

Daarnaast zorgt een zorgvuldige selectie van haar materialen voor een schilderachtig effect, wat de foto’s zacht en tastbaar maakt. Ze speelt met de grens tussen een schilderij en een foto en brengt de natuur weer dichterbij.

Wat maakt Marilyn intens gelukkig?

  • Feel the love… Bijvoorbeeld het gespin van de kat,  het gebaar om met je hand naar je hart te gaan nadat je iemand voor de eerste maal groet,  een onverwacht bezoekje, spontane hulp bij onhandigheid :), doppen van een frietje in de mayonaise van de frituur…

  • Family & Friends

  • Ik ga op reis en ik neem terug mee: schelpen, de zee, een goeie golf die ik al dan niet heb gesurft, 1 miljoen foto’s, …
  • Dieren op spinnen na.

  • “Dag”dromen

About Mary
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x