21 January 2021

Het verhaal achter de Lockdown Take Away collectie

Hallo,


ik wil je graag het verhaal vertellen achter mijn nieuwe Lockdown Take Away collectie, want het is een kruispunt van veel ervaringen.

Ook in mijn vorige collecties probeerde ik jullie mee te nemen naar het leven onder water. Soms  in een woeste zee, soms in een rustig meer. En dat lukte al aardig met foto’s, maar ik wilde er nog een extra dimensie aan toevoegen.

Ik kwam al snel uit bij epoxy om verschillende redenen:


Surfboards worden gemaakt met epoxy.


Ik begon met foto’s te nemen van surfers vanop het strand. Maar ik wou dichter bij de actie zijn en kocht een waterbehuizing voor mijn camera. Langzaam maar zeker ontdekte ik het leven onderwater. 

Maar door vaak te reizen met surfers kwam epoxy heel vaak ter sprake. Epoxy is de laatste laag die over het surfboard wordt gegoten en dan snel hard wordt. Zo bezocht ik in 2014 de Pukas Surfboard factory in San Sebastian, waar boards worden gemaakt om de grootste golven ter wereld te surfen zoals op de foto hieronder. Epoxy is perfect ruw, maar wel doorzichtig


Epoxy wordt gegoten, waarna het snel hard wordt door UV straling. Maar omdat het wordt gegoten kan je het in bepaalde vormen laten harden. Ik ben al 3 jaar aan het experimenteren met het maken van mallen in klei, lood, plastic, …  Ik zoek al lang naar een manier om de vibe te recreëren die ik ervaar als ik onderwater zwem en foto’s neem.   


Inspiratie van andere mensen    


Het is altijd goed om te kunnen overleggen met andere mensen die ook regelmatig met Epoxy bezig zijn. Collega-kunstenares Sarah De Vos zat ook een hele tijd in Batiment A en zij gebruikt ook epoxy als bovenste laag op haar kunstwerken. Fre Valgaeren is een Belgische creatieveling die met de hand surfboards en skateboards maakt met eco epoxy.En kwam de lockdown

Ineens moesten we binnen blijven. Niet meer reizen, niet meer surfen, niet meer lekker gaan eten. In de plaats werd een lekkere en gezellige take away avond het hoogtepunt. Maar ook restaurants werden genoodzaakt om creatief om te gaan met de nieuwe realiteit. En de take away verpakkingen werden ook steeds leuker en origineler. En die verpakkingen vormden een perfecte mal om epoxy in te gieten voor mijn Lockdown Take Away collectie.In 2018 en 2019 organiseerde ik telkens een expositie met mijn nieuwe collectie. Maar ook dat was plots niet meer mogelijk. Ik moest een nieuwe originele manier vinden om mijn kunstwerken te tonen aan de wereld en te verkopen. Want ook een kunstenaar moet centjes verdienen.

En zo ontstond de Lockdown Take Away collectie. Samengevat: beelden uit mijn collectie, achter een onderwater venster van epoxy, gegoten in take away bakjes van Leuvense restaurants, en net als take away te bestellen via mijn webshop en af te halen op atelier. 


Het verhaal achter de Lockdown Take Away collectie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x